Nou cadru legislativ pentru achizitiile publice: Se pregatesc patru legi care vor transpune noile directive europene in domeniu!

8 years ago  By  Iuliana Velniciuc     No comments

Ieri, 17 iunie 2015, la Bucuresti a avut loc conferinta de deschidere a proiectului „Achizitiile publice din Romania – imbunatatirea legislatiei pentru o mai buna protectie a intereselor financiare ale UE”, implementat de Freedom House Romania, ce are ca scop facilitarea pregatirii terenului pentru noul cadru legislativ in vederea transpunerii directivelor europene privind achizitiile publice si atribuirea contractelor de concesiune, concomitent cu prevenirea fraudelor in domeniu.

Noul pachet legislativ cuprinde Directiva 2014/23/UE, Directiva 2014/24/UE, respectiv Directiva 2014/25/UE ale Parlamentului si Consiliului European din 26 februarie 2014.

Prezent la eveniment, Thomas Steiger, ofiter de Politici, Prevenirea fraudelor, Raportare si Analiza in cadrul OLAF (Oficiul European de Lupta Antifrauda), a vorbit despre lupta impotriva fraudei din perspectiva Uniunii Europene, reflectata in noile directive privind achizitiile publice.

Mai multe pe: http://www.fonduri-structurale.ro/