Normele metodologice de aplicare a Legii privind achizitiile publice – in consultare publica

7 years ago  By  Iuliana Velniciuc     No comments

Ministerul Finantelor Publice prin Agentia Nationala pentru Achizitii Publice a publicat spre consultare publica o varianta de lucru a proiectului Normelor metodologice de aplicare a Legii privind Achizitiile publice (clasice).

Principalele noutati pe care le aduc acest norme se refera la modalitatea de consultare a pietei, reguli pentru evaluarea in avans (ex-ante) a documentatiei de atribuire, explicitarea criteriilor de atribuire „calitate-pret” si „costul cel mai scazut”, aplicarea procedurii simplificate.

Spre exemplu, sunt detaliate criteriile de atribuire „calitate-pret” si „costul cel mai scazut”, care au fost introduse ca elemente de noutate prin Legea achizitiilor publice.

Se precizeaza ca aplicarea criteriului de atribuire „calitate-pret” este obligatorie in cazul contractelor avand ca obiect prestatii intelectuale (de natura celor de consultanta/asistenta tehnica, elaborare studii, proiectare, supervizare, sau altele asemenea, aferente unor proiecte de complexitate ridicata), iar stabilirea ofertei castigatoare se realizeaza prin aplicarea unui sistem de factori de evaluare, unde ponderea alocata factorului pret nu poate fi mai mare de 40%.
Descarca rezumat noutati proiect Norme metodologice
Descarca proiect Norme metodologice

Persoanele interesate sa formuleze propuneri si/sau observații cu privire la continutul acestui proiect le pot trimite in format electronic, la adresa de e-mail transparenta.decizionala@anap.gov.ro.

Sursa: ANAP