Noi modificări aduse programului Start-up Nation: Plan de afaceri simplificat și cerințe mai clare privind obligațiile beneficiarilor

3 years ago  By  Iuliana Velniciuc     No comments

Programul Start-up Nation a suferit o serie de modificări importante pe ultima sută de metri înainte de lansare. Secretarul de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ilan Laufer, a anunțat ieri, 18 mai 2017, în cadrul unei conferințe organizate la Universitatea din București și dedicate programului, că planul de afaceri a fost simplificat față de varianta publicată la începutul lunii mai.

De asemenea, și schema de minimis a suferit o serie de modificări, printre acestea numărându-se faptul că în calcularea ponderii echipamentelor tehnologice și software-urilor în totalul valorii planului de afaceri vor fi incluse și echipamentele încadrate în categoria obiectelor de inventar. Astfel, beneficiarii Programului ar urma să se încadreze mai ușor pentru obținerea celor 10 puncte acordate dacă echipamentele și software-urile reprezintă cel puțin 50% din valoarea totală a cheltuielilor.

Conform declarațiilor oficialilor prezenți, caracterul inovator al proiectului se va analiza în raport cu vechimea tehnologiei echipamentelor și software-ului achiziționate în cadrul proiectului. Cele 5 puncte aferente acestui criteriu se vor acorda dacă 25% din echipamentele tehnologice și software-ul achiziționate vor îngloba tehnologii inovative, nu mai vechi de 3 ani. Îndeplinirea acestui criteriu va fi demonstrată printr-un certificat eliberat de către producător, respectiv distribuitor ce va fi depus la prima cerere de rambursare/plată, beneficiarii fiind astfel constrânși să demonstreze îndeplinirea celor 2 condiții.

Cieste mai multe aici.