Ministerul Mediului si Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta – primii beneficiari ai POCA!

8 years ago  By  Iuliana Velniciuc     No comments

MDRAP a gazduit conferinta de semnare a primelor contracte de finantare derulate in cadrul POCA 2014-2020. Cele trei proiecte vor sprijini atat conditionalitati ex-ante pentru alte programe operationale, cum ar fi cele de infrastructura mare sau de protectia mediului, cat si pe acelea care vizeaza consolidarea administratiei publice.

POCA isi propune optimizarea capacitatii administrative prin proceduri si strategii operationale care sa conduca la o administratie mult mai moderna, mai eficienta.

In acest sens, viceprim-ministrul si ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice, Vasile Dincu, a afirmat in cadrul conferintei ca “suntem in mars cu diverse strategii intr-un adevarat santier de modernizare a administratiei publice”.

Atentia programului este concentrata asupra standardizarii relatiei dintre cetatean si administratie si asupra oferirii unor servicii de calitate mai buna. O alta parte deloc de neglijat va fi dedicata formarii profesionale a personalului angajat in domenii precum achizitii publice, urbanism, planificare urbana si dezvoltare.