In martie vor fi lansate primele apeluri pe POC 2014-2020!

8 years ago  By  Iuliana Velniciuc     No comments

Ministerul Fondurilor Europene a organizat ieri, 25 februarie a.c., Comitetul de Monitorizare a Programului Operational Competitivitate 2014 – 2020, aceasta fiind prima reuniune a acestui for pentru implementarea fondurilor europene structurale si de investitii in perioada de programare 2014 – 2020.

„Organizarea primului Comitet de Monitorizare a unui program operational prin care Romania va atrage fondurile europene alocate pentru perioada 2014 – 2020 este un pas premergator lansarii primelor apeluri pentru contractarea finantarilor. In cadrul acestui for, au fost aprobate astazi criteriile de selectie a proiectelor care vor fi finantate prin Programul Operational Competitivitate 2014 – 2020. Apelurile de proiecte vor fi lansate in luna martie a.c., in conditiile in care primele propuneri de ghiduri au fost supuse consultarii publice in toamna anului trecut”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Programul Operational Competitivitate 2014 – 2020 a fost aprobat de Comisia Europeana in data de 19 decembrie 2014. In cadrul acestui program, care are o alocare financiara de aproximativ 1,33 miliarde de euro, vor fi finantate proiecte care vor sustine cresterea competitivitatii economiei, in special prin sprijinirea cercetarii, dezvoltarii si inovarii, respectiv prin acordarea de fonduri destinate sustinerii infrastructurii pentru tehnologia informatiei si comunicatii.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene