Maribor, aprilie – penultima intalnire pe proiectul RI2 Integrate

3 years ago  By  Iuliana Velniciuc     No comments

standard-logo-image-ri2integrate-240x92

Proiectul RI2 Integrate - Embeddedness of high quality research infrastructure in the Danube Region  a ajuns in ultimele  luni de implementare, motiv pentru care la Maribor in Slovenia a fost organizata o intalnire a partenerilor din proiect. Intalnirea a avut loc pe 2 si 3 aprilie si a fost organizata de colegii de la Universitatea din Maribor.

Vestea buna primita in timpul reuniunii a fost aceea a prelungirii perioadei de implementare a proiectului cu trei luni pentru a da ocazia recuperarii intarzierilor in cheltuirea banilor alocati in buget.  Vestea buna este ca proiectul este in termen cu finalizarea activitatilor.

O mobilizare mai buna in vederea finalizarii tuturor achizitiilor are sa conduca la cresterea gradului de absorbtie a fondurilor.

Intalnirea a prilejuit si o ampla analiza a gradului de finalizare a activitatilor, perioada care urmeaza fiind una decisiva pentru atingerea tuturor obiectivelor.

In dimineata celei de a doua zile colegii de la Universitatea Maribor au organizat un “study visit” la Incubatorul de Afaceri “Venture Factory” – o initiativa de success a universitatii. Aceasta vizita a fost in stransa legatura cu activitatea pilot de crearea a unor parcuri stiintifice, activitate ai carei lideri sunt IFIN HH in colaborare cu MHTC. Conducatorul incubatorului domnul Jure Verhonik a raspuns cu amabilitate tuturor intrebarilor venite din partea noastra. Vizita a fost un exemplu de buna practica care poate fi folosit si in cazul  activitatii pe care o implementam.

Proiectul RI2 Integrate este finantat prin Programul Transnational Dunarea. Proiectul insumeaza 17 parteneri din: Ungaria, Romania, Cehia, Austria, Croatia, Slovenia, Serbia si Slovacia.

Proiect cofinantat din fondurile Uniunii Europene (ERDF, IPA)