Legislatia privind achizitiile publice pentru cercetare unul din subiectele atinse la Conferinta Internet of Things

6 years ago  By  Iuliana Velniciuc     No comments

 

standard-logo-image-ri2integrate-240x92

In cadrul Conferintei Internet of Things, desfasurata pe 7 iunie a.c. la Magurele  a fost abordat si subiectul reglementarilor privind achizitiile publice pentru cercetare (in care pot fi integrate si cele pentru inovare) care se regasesc in legislatia romaneasca. Iata transcrierea declaratiei doamnei Raluca Stoicea, Director Departament  Juridic in cadrul infrastructurii de cercetare ELI – NP de la Magurele la postul de radio Romania Actualitati:

Raluca Stoicea: Din ce am văzut, există preocupări şi la nivel european pentru partea de reglementare – se începe cu conferinţe, cu ghiduri, cu principii, cu aspecte generale. Mă aştept mai mult la din ce în ce mai multe evenimente, care pun problema devenirii acute a unei reglementări oarecum dedicate, dar nu mă aştept în viitorul apropiat la o reglementare specifică. În cercetare sub nicio formă, pentru că lumea nu e preocupată de cercetare, fiindcă cercetarea atrage parte de prevederi şi o pune în discuţie, însă pe zona de cercetare niciodată nu se fac corelările din partea cealaltă, a reglementării, să spună ‘domnule, vreau să reglementez partea asta pentru cercetare’. Nu, cercetarea se reglementează distinct şi de acolo tu, din punct de vedere legal trebuie să te duci să te ataşezi la diverse reglementări să vezi cum se aplică în cercetare.

Subiectul achizitiilor publice pentru inovare este unul din obiectivele proiectului RI2 Integrate - Embeddedness of high quality research infrastructure in the Danube Region aflat in implementare prin Programul INTERREG Transnational Dunarea. MHTC fiind unul din partenerii acestui proiect alturi de alti 16 din: Ungaria, Romania, Cehia, Austria, Slovenia, Serbia, Croatiasi Slovacia. In masura in care ghidurile realizate in cadrul proiectului vor fi acceptate – ELI -NP se va numara printre beneficiari.

dsc_0533        Atasam  textul integral difuzat in cadrul emisiunii Agenda globală – Realizator: Simina Botar de la Radio Romania Actualitati.

Proiect cofinantat din fondurile Uniunii Europene (ERDF, IPA)