Idei de afaceri cu fonduri europene in 2016

7 years ago  By  Iuliana Velniciuc     No comments

Prin Submasura 6.2 – „Sprijin pentru infiintarea de activitati non-agricole in zone rurale“, din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014 – 2020, fermierii pot accesa sume nerambursabile de pana la 70.000 de euro pentru infiintarea unei firme. Cum aceasta masura este destinata micilor intreprinzatori din mediul rural, se doreste diversificarea economiei rurale prin cresterea numarului de firme mici in sectorul non-agricol. Un alt obiect al masurii este cel de a incuraja si a dezvolta activitatile traditionale in satele romanesti.

Reprezentantii Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR), cei care se ocupa de gestionarea acestor bani europeni, sustin ca cei care vor sa depuna dosare pentru accesarea acestor fonduri o pot face  de la inceputul lunii aprilie.

Cine poate aplica?

Potrivit AFIR beneficiarii eligibili pentru a primi finantare nerambursabila prin submasura 6.2 sunt fermierii sau membrii unei gospodarii agricole din spatiul rural, care isi infiinteaza o activitate non-agricola pentru prima data. Totodata, mai pot aplica si microintreprinderile si intreprinderile mici, infiintate in anul depunerii cererii de finantare sau cu o vechime de maximum 3 ani fiscali, care nu au desfasurat activitati pana in momentul depunerii proiectului.

Citeste mai multe aici.