Guvernul a aprobat prin memorandum patru programe de sprijin pentru IMM-uri

8 years ago  By  Iuliana Velniciuc     No comments

Guvernul a aprobat un memorandum privind sustinerea a inca patru scheme de ajutor de minimis pentru programele de incurajare si de stimulare a infiintarii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii din cele zece programe nationale adresate antreprenorilor in anul 2016.

Cele patru scheme de minimis sunt concepute ca programe multianuale pana in anul 2020 cu finantare de la bugetul de stat, iar selectia beneficiarilor se face prin inscriere anuala, in limita bugetului alocat fiecarui program, prin legea bugetului de stat. Acestea se adauga celorlalte 4 programe asemanatoare arobate de Guvern saptamana trecuta tot prin memorandum si care vor fi lansate spre sfarsitul lunii iunie.

1. Programul pentru dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale in rindul tinerilor si facilitatea accesului acestora la finantare – START -, cu un buget alocat, in 2016, de 17 milioane de lei.

2. Programul national multianual pentru infiintarea si dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii in mediul rural” are un buget de 25,9 milioane lei pentru anul 2016. Se preconizeaza ca programul va avea minim 207 beneficiari.

3. Programul national multianual de microindustrializare, cu un buget de 60,89 milioane lei, se estimeaza ca va avea un numar minim de 244 de beneficiari.

4. „Programul national multianual de infiintare si dezvoltare de incubatoare tehnologice si de afaceri” are, in 2016, un buget de peste 7 milioane lei si se preconizeaza ca va avea minim 120 de beneficiari.