Granturi pentru sustinerea nediscriminarii si pentru integrarea romilor

5 years ago  By  Iuliana Velniciuc     No comments

Buget
2.765.000 euro
Grupuri tinta vizate
minoritatile rasiale sau etnice,
persoanele cu handicap,
persoane in varsta/tineri,
minoritati religioase,
minoritati sexuale.
Prioritati avute in vedere in cadrul apelului de proiecte

Discriminarea pe motive de orientare sexuala, in scopul de a imbunatati acceptarea sociala a persoanelor LGBT. Activitatile pot avea ca scop sensibilizarea si combaterea stereotipurilor negative fata de persoanele LGBT, organizarea de cursuri de formare, invatarea reciproca si schimbul de bune practici. Activitatile pot acoperi in mod specific non-discriminarea in domeniul educatiei, ocuparii fortei de munca, sanatatii si/sau integrarea sociala a LGBT in alte domenii.

Managementul diversitatii in sectorul public si privat: identificarea practicilor existente, munca de cercetare, masurarea beneficiilor managementului diversitatii si cresterea sensibilizarii.

Romi: activitati care au ca scop cresterea gradului de constientizare si combaterea stereotipurilor negative ale romilor si sprijinirea integrarii lor in societate. Identificarea si schimbul de bune practici in domeniul accesului la educatie, locuri de munca, asistenta medicala sau la o locuinta, precum si anti-discriminarea, protectia copiilor romi si a femeilor, sustinerea integrarii romilor.

Discriminarea multipla: munca de cercetare, cresterea sensibilizarii asupra existentei si consecintele fenomenului, identificarea si schimbul de bune practici in domeniul combaterii discriminarii multiple.