Ghidul general al Programului Operațional Regional, publicat spre consultare

8 years ago  By  Iuliana Velniciuc     No comments

Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a lansat în consultare publică Ghidul cu condiții generale și o serie de documente model pentru viitorii solicitanți de finanțare prin programul Operațional Regional 2014-2020.

În Ghid sunt oferite detalii despre prioritățile de finanțat, procentele de cofinanțare europeană pentru fiecare regioune și categorie de întreprindere.

De asemenea, în anexe sunt explicate limitele minime și maxime ale proiectelor care vor fi finanțate, pe fiecare componentă a programului. Spre exemplu, pentru Axa 2  - componenta 2.1 – Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri, valorile minime și maxime ale finanțării, pentru un proiect, sunt următoarele: 

„A. Pentru construcția/ modernizarea și extinderea spațiului de producție/servicii microintreprinderilor, inclusiv dotare cu active corporale şi necorporale – Valoare minimă eligibilă FEDR -25 000 euroValoarea  maximă  eligibilă FEDR -  200 000 euro

B. Pentru crearea/ modernizare/ extinderea incubatoarelor/ acceleratoarelor de afaceri, inclusiv dezvoltarea serviciilor aferenteValoare minimă eligibilă FEDR: 200 000 euroValoare maximă eligibilă FEDR: 7 mil euro.

Vezi mai multe pe http://www.euractiv.ro/