Gérard Mourou, laureat Nobel al premiului pentru fizică – Ambasador pentru Știință și Inovare al Coaliției Națională pentru Modernizarea României

5 years ago  By  Iuliana Velniciuc     No comments

Coaliția Națională pentru Modernizarea României (CNMR) va decerna Premiul Internațional – Ambasador CNMR pentru Știință și Inovare, Excelenței Sale Gérard Mourou, laureat al Premiului Nobel pentru Fizică în 2018.

Premiul se oferă pentru întreaga activitate desfășurată în beneficiul umanității.

”Domnia sa, Gérard Albert Mourou, a revoluționat domeniul ingineriei electrice și al laserului prin metoda unică de a genera impulsuri optice ultrascurte, cu intensitate ridicată (petawatt). Această descoperire științifică stă la bazele succesului Laserului de la Măgurele (ELI-NP – Extreme Light Infrastructure), motiv pentru care domnul Gérard Mourou a primit titlul informal de ”Părinte al Laserului de la Măgurele”, proiect ce va rămâne în istoria mondială a științei și cel mai important proiect al României.”, declară Alexandru Cumpănașu, Președinte CNMR.

Ceremonia de decernare va avea loc în data de 3 iunie 2019, la orele 14:00, în Sala Auditorium a Palatului Regal din București.