A fost lansat al doilea Apel restrâns, pentru propuneri de proiecte strategice, în cadrul Programului România-Ungaria

6 years ago  By  Iuliana Velniciuc     No comments

MDRAPFE, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Interreg V-A România-Ungaria a anunţat lansarea celui de-al doilea Apel restrâns, pentru propuneri de proiecte strategice.

Perioada de depunere a proiectelor este 21.06.2017 – 20.09.2017.

Care este bugetul alocat?

Valoarea fondurilor disponibile pentru acest Apel restrâns de propuneri de proiecte strategice este de 40.945.000,00 EURO (FEDR), completată de cofinanțarea națională a celor două state membre participante în program, România şi Ungaria.

Care sunt domeniile în care se pot depune proiecte?

Prioritatea de investiții (Pi) lansată prin Apelul restrâns de propuneri de proiecte strategice este 9/a – Investiţii în infrastructura medicală (in cadrul Axei prioritare 4: Îmbunătățirea serviciilor de îngrijire a sănătății). Apelul restrâns pentru propuneri de proiecte este adresat proiectelor cu valoare strategică, care abordează cele mai importante nevoi ale regiunii de graniţă româno-maghiare, proiecte care sunt aliniate strategiilor naţionale, regionale, sau judeţene relevante şi care au capacitatea de a produce un impact sporit şi de a îmbunătăţi calitatea vieţii în zona de graniţă.

Cine poate solicita finanţare?

Criteriile de eligibilitate pentru aplicanţi, acțiuni și cheltuieli sunt stabilite in Ghidul Solicitantului. Pot beneficia de proiecte finanțate prin program organizațiile publice (autoritățile naționale, regionale sau locale), organizațiile echivalente celor de drept public, organizații non-profit (de exemplu asociații) şi grupările europene de cooperare teritorială (GECT). Se poate aplica pentru finanțare doar în parteneriat transfrontalier.

Aria eligibilă a programului cuprinde județele Arad, Bihor, Satu Mare și Timiș în România, respectiv, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar şi Szabolcs-Szatmár-Bereg, în Ungaria.

Care este rata de cofinanțare?

Ratele de cofinanțare sunt de până la 98 % din costurile totale eligibile pentru partenerii romani şi până la 95 % în unele cazuri, chiar 100 %, pentru solicitanţii maghiari, totalizând atât FEDR cât şi co-finanţarea naţională.

Care este procedura de aplicare?

Aplicaţiile trebuie depuse online, prin intermediul sistemului eMS, începând cu data de 21.06.2017 ora 8:00, până în data de 20.09.2017 ora 16:00 (EET).

Descarcă Ghidul Solicitantului

În timpul fazei de aplicare, programul va oferi asistenţă solicitanţilor prin intermediul Secretariatului Comun (SC). Solicitanţii pot adresa SC întrebări cu privire la regulile acestui Apel de propuneri de proiecte cu cel târziu 21 de zile lucrătoare înaintea închiderii Apelului, la adresa de e-mail: joint.secretariat@brecoradea.ro. Răspunsurile finale la întrebări vor fi transmise (publicate) cu cel puţin 11 zile lucrătoare înainte de data limită de depunere.

Sesiuni de informare vor fi organizate atât în România, cât şi în Ungaria. Detalii vor fi disponibile în perioada următoare.

Sursa: www.interreg-rohu.eu