EXPO Mondiala Astana 2017 – Misiune economica a MHTC

6 years ago  By  Iuliana Velniciuc     No comments

In perioada iunie – septembrie se desfasoara Expozitia Mondiala Astana 2017 (https://expo2017astana.com/en/ ). Tema expozitiei din acest an este Energia Viitorului.

Anul acesta Romania participa la expozitie cu un stand in care va fi prezent cel mai mare proiect de cercetare ELI – NP. In acest context consideram ca este oportuna organizarea unei misiuni economice a mediului de afacri din Romania.

Pe 2 mai, la reuniunea lunara a clubului MHTC a fost organizata o intalnire cu reprezentanti ai Ministerului Afacerilor Externe, Ambasada Republicii Kazakhstan in Romania, Excelenta Sa, Domnul Ambasador  Daulet BATRASHEV fiind prezent la eveniment, Camera de Comert si Industrie Bilaterala Romania – Kazakhstan si Directorul General al Proiectului ELI -NP, Domnul Academician Nicolae Victor Zamfir. Cu acest prilej, a fost detaliat modul de oraganizare a prezentei Romaniei la Astana si posibilitatile de participare a firmelor romanesti la expozitie. Reprezentantii camerei bilaterale au prezentat pachetul de servicii gandite pentru oamenii de afaceri care doresc sa fie prezenti in capitala Kazkhstanului. Oferta este anexata prezentare-expoastana-2017 si business-tourism.

Camera bilaterala beneficiaza de conexiuni in Kazakhstan prin care urmeaza sa fie facilitate intalniri cu mediul de afaceri local.

Tot ce trebuie sa faca cei interesati este sa ne trimita domeniile in care activeaza si cu care ar dori sa aiba contacte, numele firmelor kazahe cu care ar dori sa se intalneasca (in masura in care sunt cunoscute) si un pliant de prezentarea companiei.

Reuniunea s-a bucurat de participarea unui numar mare de membrii ai MHTC, unii dintre ei aratandu-se interesati de participatrea la misiune.

Pentru organizarea misiunii MHTC beneficiaza de suportul MAE si al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.