EXCELNANO 2018

2 years ago  By  Iuliana Velniciuc     No comments

European Excellence in Nanotechnology (EXCELNANO), eveniment organizat în perioada 6-7 noiembrie 2018 de către Academia Română (printr-o Comisie coordonată de către Academician Dan Dascălu) în parteneriat cu IMT București.
EXCELNANO reprezintă, în concepția organizatorilor un eveniment cheie pentru informare și inițierea unei strategii naționale în nanotehnologie, în sens larg, de la nanomateriale la nanoelectronică, pe tot spectrul de preocupări, de la cercetare avansată la inovare pentru nișe de piață.
Dublul eveniment EXCELNANO (www.romnet.net/EXCELNANO) grupează un FORUM de nanoelectronică, unic în România și SEMINARUL NAȚIONAL de Nanoștiință și Nanotehnologie ajuns la a 17-a ediție. Deschiderea oficiala a evenimentului va fi facuta de Secretarul General al Academiei Romane domnul Academician Ioan Dumitrache si de Presedintele Sectiei de Fizica al Academiei, domnul Academician Nicolae Victor Zamfir, directorul Proiectului ELI -NP. FORUMUL de nanoelectronică (6-7 noiembrie 2018) se bazează pe contribuția a 15 specialiști români de excepție (majoritatea din diasporă) care prezintă rezultate de ultimă oră în activitățile de cercetare-dezvoltare. Cel puțin la fel de importantă este masa rotundă dedicată strategiei în domeniu la care participă la vârf firme de înaltă tehnologie. Moderator este Dr. Andreas Wild, fost coordonator al ENIAC/ECSEL, inițiativă europeană public privată în nanoelectronică care a atras finanțare de 100 miliarde de euro.
SEMINARUL de nanotehnologie (7 noiembrie 2018) organizat cu participarea Comisiei Europene, furnizează informații la zi privind proiecte europene în derulare, dar și despre evoluții în perspectivă în domeniu, care prefațează Horizon 2020 (2021-2027).
Toate detaliile celor două evenimente sunt accesibile pe pagina www.romnet.net/EXCELNANO.
Participarea se poate face fără taxă  dand click aici.

Cu acesta ocazie, celor interesati li se vor distribui exemplare ale unor volume din domeniu apărute recent în Editura Academiei.