ELI-NP straluceste la Astana

6 years ago  By  Iuliana Velniciuc     No comments

Echipa de cercetători de la Institutul Naţional de Fizică şi Inginerie Nucleară a prezentat la Expoziţia Mondială 2017 de la Astana proiectul celui mai puternic laser din lume pe care vrea să îl realizeze la Măgurele. 

Ziariaasta Andreea Marin relateaza pentru Radio Romania Actiuaalitati despre prezenta cercetatorilor de la Magurele  la Astana:

Reporter: La Astana, prezentarea oficială a proiectului Laserului de mare putere de la Măgurele a avut loc într-o sală separată de pavilionul unde se află macheta şi aceasta în condiţiile în care numărul vizitatorilor este foarte mare într-o zi. Cei mai mulţi vor să ştie cum va funcţiona sistemul, iar macheta care este ea însăşi un gadget, tocmai la această întrebare le răspunde. Pe de altă parte, se arată interesaţi asupra domeniilor în care va putea fi folosită noua tehnologie şi ce rezultate se vor putea obţine cu ea. Iată de ce şi prezentarea de astăzi, realizată de directorul Institutului de Fizică şi Inginerie Nucleară, academicianul Nicolae Zamfir, făcută oficialilor guvernamentali şi delegaţilor multinaţionalelor a vizat aceleaşi răspunsuri.

Citeste mai multe aici.