ELI – NP – cel mai mare sistem geotermal din Europa folosit pentru o structură nucleară la Conferința Națională de Instalații!

4 years ago  By  Iuliana Velniciuc     No comments

Asociația Inginerilor de Instalații din Romania organizează în perioada 16 – 18 octombrie 2019, in colaborare cu SIEAR, la Cazinoul din Sinaia cea de-a 54-a Conferință Națională de Instalații cu participare internațională. „Performanta în mediul construit al mileniului trei: eficiență, siguranță, sănătate” se va desfășura în paralel cu o expozitie specifica. Deschiderea și lucrările conferinței vor avea loc la Cazinoul din Sinaia, unde se vor prezenta: referate de sinteză referitoare la creșterea performanței energetice a clădirilor și a instalațiilor aferente, aspecte legate de modificarea sistemului profesional de inginerie în Romania, acțiunile Clusterului Construcțiilor în domeniul legislativ, discuții despre legislația europeană în domeniul construcțiilor, în fața revoluției informatice și clădirile viitorului. Se vor lua în considerație implementarea inteligenței artificiale în mediul construit și principiile noii metodologii de calcul al performanței energetice a clădirilor. Se vor purta discuții și despre ce-și doresc specialiștii în instalații de la regulamentul de certificare a operatorilor economici din proiectare, consultanță și execuție.

Joi, 17 octombrie 2019, managerul clădirii, în care se dezvoltă proiectul ELI-NP, Răzvan Ștefan, va susține o prezentare pe subiectul ”Cel mai mare sistem geotermal din Europa utilizat in deservirea unei facilități nucleare – exemplu de bune practici- ELI-NP ”