EaSI 2014-2020 – Actiuni pentru stimularea cererii si ofertei pietei financiare pentru intreprinderile sociale

7 years ago  By  Iuliana Velniciuc     No comments

Comisia Europeana a deschis cererea de propuneri de proiecte 2016 privind incurajarea adoptarii unor masuri si a unor noi abordari pentru disponibilitatea investitiilor in intreprinderile sociale.

Program: “EaSI 2014-2020 – Programul UE pentru ocuparea fortei de munca si inovare sociala”.

Titlul cererii: “Actiuni pentru stimularea cererii si ofertei pietei financiare pentru intreprinderile sociale”.

Prin aceasta cerere de propuneri de proiecte, Comisia Europeana vizeaza sa contribuie la dezvoltarea unei piete de capital social, permitand intreprinderilor din economia sociala sa beneficieze de capital rambursabil pentru a-ṣi dezvolta si imbunatati modelul lor de afaceri inovatoare.

Obiective:

-Stimularea ofertei de finantare sociala prin consolidarea capacitatilor administrative si institutiilor actorilor implicati;
-Generarea unei cereri reale in randul intreprinderilor sociale pentru finante sociale prin dezvoltarea disponibilitaṭii de investitii.

Componente:

Actiunile vor viza stabilirea si dezvoltarea unor instrumente financiare fezabile, adecvate si fiabile (componentele A si B) sau a unor pachete de finantari hibride (componenta C), pentru a construi capacitati de a le utiliza (componenta D) sau pentru a intari capacitatiile organizatiilor de asistenta pentru intreprinderi sociale (componenta E). In acest sens, partenerii implementeaza o actiune de explorare si testare privind modalitatile eficiente de stabilire, consolidare, sustinere si corelare a schemelor si instrumentelor de finantare sociale, programele de consolidare a capacitatilor pentru utilizarea unor astfel de instrumente, consolidarea capacitatilor organizatiilor de asistenta pentru intreprinderile sociale, precum si organizarea procesului de invatare pe ce functioneaza si cum, precum si ce nu functioneaza si de ce.

Citeste mai multe aici