Conferinta „Parcul Ştiinţific de la Măgurele şi Laser Valley”

7 years ago  By  Iuliana Velniciuc     No comments

Consiliul Judeţean Ilfov, împreună cu partenerii săi organizeaza conferinţa cu tema „Parcul Ştiinţific de la Măgurele şi Laser Valley”.
Evenimentul va avea loc la Hotel Intercontinental – Sala Rondă, începând cu ora 9.30.
Amplasarea celui mai puternic laser din lume la Măgurele, prin proiectul pan-european „Extreme Light Infrastructure — Nuclear Physics / ELI — NP”, este cel mai important proiect ştiinţific găzduit vreodată de România şi oferă ţării noastre perspectiva de a fi un pol de atracţie pentru comunitatea ştiinţifică din întreaga lume. ELI – NP și Laser Valley sunt două proiecte extrem de ambițioase pentru Județul Ilfov. Laser Valley va cuprinde zona de dezvoltare şi implementare a rezultatelor cercetării și va aduce valoare adaugată, creștere economică, crearea de noi locuri de muncă bine platite, dezvoltarea regiunii.
Domnul Luis Sanz, Directorul General al Asociaţiei Internaţionale a Parcurilor Ştiinţifice va susţine o scurtă prezentare.
In cadrul conferintei, Consiliul Judeţean Ilfov va promova lansarea documentației de achiziție în vederea elaborării studiului de fezabilitate al Parcului Știintific și Tehnologic de la Măgurele.