Competiția Regionala de Eco-Inovare din Regiunea Vest

9 years ago  By  Iuliana Velniciuc     No comments

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest impreuna cu Asociatia Tehimpuls – Centrul Regional de Inovare si Transfer Tehnologic organizeaza editia a II  a Targului Regional de Inovare in cadrul manifestarii va avea loc o competitie dedicata inovarii in Regiunea Vest. Cea de-a doua editie este dedicata eco-inovarii – produsele, serviciile sau tehnologiile eco-inovative fiind cele care isi gasesc aplicare concreta in sustinerea dezvoltarii sustenabile prin reducerea impactului asupra mediului sau prin folosirea eficienta a resurselor.

Competitia este organizata, la fel ca in anul precedent, in cadrul Targului Regional de Inovare – targ ce va avea loc in Arad, la Expo Arad, in data de 12 noiembrie 2014. Depunerea aplicatiilor in cadrul Competitiei Regionale de Eco-Inovare din Regiunea Vest se poate face pana in data de 24 octombrie 2014.

Participarea în cadrul competiţiei se poate face prin parcurgerea următoarelor etape: completarea formularului de înregistrare la competiţie (formularul se găsește pe pagina web http://innoboost.tehimpuls.ro), contactarea aplicantului de către Tehimpuls în vedereaconfirmării înscrierii, participarea aplicantului la un interviu cu experţi regionali, elaborarea pachetului de prezentare (pachet ce va conținemateriale promoţionale, un prototip al produsului/serviciului/tehnologiei furnizate, demo, scurt film, etc. în vederea expunerii în cadrul unui stand expoziţional la Târgul Regional de Inovare 2014), semnarea acordului de participare la târg în vederea garantării prezenţei organizaţiei în cadrul târgului cu produsul, serviciul sau tehnologia înscrise.

 

Anunțarea câștigătorilor Competiției Regionale de Eco-Inovare va avea loc în cadrul Târgului Regional de Inovare 2014, ediția a II-a, la Expo Arad, în data de 12 noiembrie 2014.

 

Cele 10 organizaţii selecționate pentru a participa în cadrul competiţiei vor beneficia de stand gratuit în cadrul Târgului Regional de Inovare 2014 şi de sesiuni de training în domeniul comercializării inovării. De asemenea, organizaţiile câştigătoare ale primelor două locuri din cadrul competiţiei vor beneficia de scheme de consultanţă personalizate şi granturi a câte 10.000 euro pentru achiziţionarea de echipamente necesare dezvoltării de start-up-uri eco-inovative.