Comisia Europeana solicita opiniile cetatenilor privind dificultatile in implementarea proiectelor de cooperare transfrontaliera

7 years ago  By  Iuliana Velniciuc     No comments

Comisia lanseaza o consultare publica la nivelul UE privind obstacolele inca prezente aflate in calea cooperarii transfrontaliere. Cu ocazia Zilei cooperarii europene si la o saptamana dupa celebrarea celei de-a 25-a aniversari a Interreg, cadrul general al programelor de cooperare transfrontaliera din cadrul politicii regionale, Comisia a lansat o consultare publica la nivelul UE privind obstacolele inca prezente aflate in calea cooperarii transfrontaliere. Pentru a participa la sondaj, click aici.

Inca exista numeroase frontiere juridice si administrative care constituie o povara pentru activitatile transfrontaliere. In consecinta, in regiunile noastre de frontiera, un potential economic semnificativ ramane neexploatat. Prin intermediul acestei consultari publice, Comisia va putea lua in considerare opiniile celor 185 de milioane de cetateni ai UE care locuiesc in regiunile de frontiera cu privire la obstacolele cu care acestia se confrunta in viata lor de zi cu zi, precum si sugestiile lor cu privire la modalitatile de depasire a acestor obstacole.

Citeste mai multe aici