Comisia Europeană: Prima facilitate de investiții regională pentru inovații digitale și dezvoltarea startup-urilor în Europa Centrală, de Est și de Sud-Est

4 years ago  By  Iuliana Velniciuc     No comments

Comisia Europeană a anunțat lansarea Inițiativei pentru inovare digitală și dezvoltarea societăților digitale (DISI). Aceasta va fi prima facilitate de investiții regională care va viza în mod specific inovațiile digitale și dezvoltarea startup-urilor digitale în Europa Centrală, de Est și de Sud-Est. Prima fază a programului va dura cinci ani, cu un buget total preconizat de 600 de milioane EUR și cu un volum total de investiții de 1,8 miliarde EUR.

Programul a fost lansat de Comisia Europeană, împreună cu Banca Europeană de Investiții, Fondul European de Investiții, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, Banca Mondială și Corporația Financiară Internațională. Operaționalizarea programului este așteptată pentru anul 2020.

Anunțul Comisiei Europene a fost realizat în cadrul Adunării Digitale de la București. Evenimentul, organizat de Comisie împreună cu Președinția română a Consiliului Uniunii Europene, a reunit reprezentanți ai statelor membre ale UE și părți interesate din industrie, mediul academic și societatea civilă.