Comisia Europeana face recomandari statelor membre privind cresterea capacitatii administrative in domeniul achizitiilor publice

7 years ago  By  Iuliana Velniciuc     No comments

Un nou studiu al Comisiei Europene ofera o perspectiva noua asupra capacitatii administrative a tarilor membre in ceea ce priveste achizitiile publice, cu un accent firesc pe implementarea fondurilor europene structurale si de investitii(FESI). Studiul analizeaza sistemele si structurile din statele membre si face recomandari legate de modalitati de imbunatatire a calitatii proceselor legate de achizitiile publice pentru a asigura eficienta, transparenta si regularitatea utilizarii fondurilor, in acord cu Planul de Investitii pentru Europa si cu bugetul UE.

Studiul este realizat prin cercetare de birou pentru toate cele 28 de state membre, interviuri de teren pentru 15 state membre, studii de caz in Republica Ceha si Portugalia si un chestionar online completat de practicieni din cele 28 de state membre. Documentul cuprinde pentru fiecare tara puncte tari si puncte slabe, alaturi de recomandari specifice pe problemele identificate. De asemenea, studiul a identificat o lista de bune practici si lectii invatate care pot fi folosite de factorii decidenti pentru a imbunatati capacitatea administrativa, in special in termeni de resurse umane, sisteme, instrumente si structuri de guvernare.

Citeste mai multe aici