Clusterul de la Magurele s-a retras la Belciugatele

5 years ago  By  Iuliana Velniciuc     No comments

Planurile pentru depunerile de proiecte cu finantare europeana din aceasta toamna au fost discutate de reprezentanti ai unor entitati membre ale MHTC in zilele de 7 – 8 august la un centru de conferinte si pescuit de la Belciugatele.

Conferinta s-a desfasurat in conditii foarte bune din punct de vedere tehnic si intelectual, dar a fost putin cam cald. Pescuitul nu a mai intrat in program pentru ca discutiile au fost aprinse, temele de interes si numeroase. Asa incat, pescuitul a ramas pentru alta data.

Au participat, in special, reprezentanti ai entitatilor nou intrate in cluster si INCD-uri care doresc sa conduca parteneriate cu finantare prin Programul Operational Competitivitate. Accentul s-a pus pe imbunatatirea modului de colaborare in interiorul clusterului pentru accesarea programelor de finantare din surse europene. Au fost discutate propuneri de proiecte care ar putea sa fie finantate si prin alte programe decat cele consacrate. Spre exemplu, au fost prezentate doua proiecte inovatoare (Ambulatoriu Extins – pentru imbunatatirea starii de sanatate a pescarilor si familiile lor; Prevenirea poluarii lacurilor prin supravegherea cu drone – ambele in Judetul Calarasi) care sunt finantate de catre Programul Operational Pescuit. Proiectele au fost initiate de entitati membre ale Clusterului: Fundatia pentru Democratie, Cultura si Libertate, Spitalul Universitar si de Urgenta Elias, Grupul de Actiune Local pentru Pescuit „Dunarea Calaraseana”. Etica in afaceri si necesitatea elaborarii unui cod etic al Clusterului de la Magurele, dar si protejarea proprietatii intelectuale au beneficiat de lectori competenti, buni comunicatori (Victor Alistar, Transparency International Romania si Florin Popa, OSIM).

Agenda reuniunii este atasata stirii. Vom posta poze si interviuri.