Cel mai mare festival de tehnologie din România – Iaşi Tech Fest

9 years ago  By  Iuliana Velniciuc     No comments

Clusterul ICONIC va organiza prima ediţie a festivalului de tehnologie Iaşi Tech Fest, în această toamnă. Festivalul de tehnologie se dorește a fi cea mai mare manifestare anuală pentru promovarea și popularizarea tehnologiei și inovației în România, în cadrul căreia expozanții, speakerii, invitații, partenerii și sponsorii sunt lideri în domeniul științei și al tehnologiilor inovatoare din cadrul centrelor academice importante din România, institutelor de cercetare, instituțiilor publice locale și guvernamentale sau al companiilor inovatoare.

Misiunea acestui eveniment este, pe de o parte, promovarea și popularizarea tehnologiei în special în rândul tinerilor și, pe de altă parte, încercarea stimulării și dezvoltarea capacității de inovare în cadrul companiilor. De asemenea, acest eveniment se dorește a fi un cadru propice pentru încheierea de parteneriate, aderarea la clusterele inovative prezente la eveniment, diseminarea de know-how sau transferul de tehnologie intre participanți. Pentru a îndeplini această misiune, Iaşi Tech Fest va cuprinde mai multe secţiuni, urmând a fi organizate conferinţe, expoziţie de tehnologii şi inventică, târg de cariere, diverse programe de divertisment.

Vor participa peste 300 instituții publice și private și peste 30.000 de persoane. Vor fi invitate firme private de profil, reprezentanți ai celor mai importante universități din țară, ai clusterelor naționale și internaționale din domeniile IT, automatică, mecatronică și auto. De asemenea, vor fi organizate competiţii şi concursuri pentru tinerii antreprenori.

Printre iniţiatori se numără: Ovidiu Gelu Tudose (Inoesy), Adrian Mironescu (Wiron), Ştefan Teisanu (FAPTE Cluj), Alin Pătru (Travis), Dan Zaharia (Extind), Doris-Amalia Cojocariu (APEC), Daniel Cioancă (Romania One). 

Pentru mai multe informații, accesați pagina evenimentului