BCCBR si noii sai parteneri

8 years ago  By  Iuliana Velniciuc     No comments

BCCBR este mandra sa anunte cei mai noi parteneri:

BCCBR și Academia de Științe din Romania, Academia de Științe a Republicii Bulgaria, administratia districtuala Ruse, Universitatea tehnica “Anghel Kancev” din Ruse și Asociatia Danubius au semnat un memorandum de cooperare.

Pe 20 iunie, la Ruse, Bulgaria, a avut loc o reuniune a tuturor părților interesate din România și Bulgaria cu privire la regiunea Dunării, moderata de reprezentantii BCCBR cu participarea reprezentanților autorității de stat, Domnul Burdzhiev, guvernatorul Districtului Ruse ai instituțiilor de cercetare și dezvoltare – acad. Alexandru T Bogdan, Academia Română de Științe, instituțiile de învățământ – Prof Beloev – rector al Universitatii Tehnice “Anghel Kanchev” din Ruse si ai societatii civile, doamna Lili Gancheva – director al Asociatiei Danubius. Comunitatea de afaceri a fost reprezentata de domnului Doru Dragomir – președinte al Camerei Bilaterale de Comert Bulgaria România.

Toți participanții sunt de acord să se alăture proiectului de creare de structuri și consorții comune pentru a lucra împreună în vederea identificarii de noi oportunitati de proiecte în cadrul finanțării UE – programele operaționale naționale, programul de cooperare transfrontalieră Intereg V sau al celor la nivel european Cosme, H2020, etc

Este pentru prima dată în istoria celor două state, când a fost semnat acest tip de memorandum, reunind toți reprezentanții partilor interesate, cu un obiectiv clar de a dezvolta în comun regiunea noastră și de a o transforma într-o regiune pilot pentru statele dunărene.